Linzensoep is een grote favoriet in huize blije pompoen. Niet alleen omdat het erg lekker en voedzaam is. Linzensoep is ook nog eens makkelijk te maken en ideaal als je nog wat groentes hebt liggen die echt op moeten. Als je dus nog wat bleekselderij, zoete aardappel, of wat voor groente dan ook hebt liggen, doe dat dan gerust bij de soep in! De basis de je sowieso nodig hebt zijn de kruiden, linzen, tomaten en kokosmelk en verder kan je naar wens/voorraad variëren met deze linzensoep.

Met dit recept maak je een grote pan soep (zo’n 10-12 porties), dus je hebt ook een grote pan nodig en genoeg vriezerruimte/bakjes is ook geen overbodige luxe. Ik gebruik voor deze linzensoep een staafmixer, maar je kan het geheel ook glad blenden met een blender.

 

INGREDIËNTEN

  • 1 kg wortels (500 gram is ook prima, wij hadden gewoon nog veel wortels liggen)
  • 400 gr gedroogde linzen
  • 800 ml tomatenblokjes
  • 2 blikken kokosmelk (volle kokosmelk als je een wat dikkere soep wilt)
  • 2 hete pepers (optioneel)
  • Knoflook (naar smaak)
  • 2 grote uien
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1200 ml water
  • Komijnpoeder (naar smaak)
  • Ras el hanout (naar smaak)
  • Garam masala (naar smaak)
  • Paprika poeder (naar smaak)
  • Zout en peper (naar smaak)

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng de linzen aan de kook. Gedroogde bonen moeten vaak wat langer koken dan bonen uit blik, dus het is handig als je daar gelijk mee begint.
  2. Versnipper de uien en plet de tenen knoflook. Fruit deze vervolgens in olijfolie in de pan die je gaat gebruiken voor de soep.
  3. Snij de wortels in schijfjes en voeg deze toe aan het ui en knoflook mengsel.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, bouillonblokjes en het water toe in de soep pan. Breng alles aan de kook.
  5. Breng de soep op smaak met de kruiden en eventueel een hete peper of twee.
  6. Voeg de gekookte linzen toe aan de soep.
  7. Als de wortels gaar zijn, dan kan je de soep gaan blenden met een staafmixer (of een blender).

EETSMAKELIJK!

 

Ga je deze soep (of een variatie er van) klaarmaken? Deel dan een foto op Instagram en tag ons er in zodat wij kunnen meegenieten van jouw soep!