Wentelteefjes zijn in mijn ogen een ultiem brunch gerecht en ik maak ze dus eigenlijk ook alleen maar wanneer we thuis gaan brunchen. Dat doen we niet vaak, dus wanneer we het doen, doen we het ook goed. Deze veganistische wentelteefjes zijn dan ook niet het gezondste wat je kan eten, maar oh, wat zijn ze lekker.

Het geheim voor de perfecte wentelteefjes is dat je ze bakt in voldoende (lees: meer dan je denkt) kokosolie/plantaardige boter zodat de wentelteefjes aan de buitenkant lekker krokant worden. Daarnaast is een snufje zout ook iets wat je niet moet laten voor wat het is. Dat kleine beetje zout zorgt er voor dat je niet het gevoel hebt dat je een berg aan zoetigheid aan het weg werken bent, want het geeft net dat hartige randje.

Vegan wentelteefjes ingrediƫnten

 

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 cup havermelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop + extra als topping
  • Een paar plakken van je favoriete brood. Dit recept werkt het beste met oud brood.
  • Fruit als topping
  • 1 theelepel kaneel
  • Kokosolie om in te bakken
  • 1 snuf zout

 

Bereidingswijze

  1. Meng de havermelk, ahornsiroop, kaneel, zout en bloem bij elkaar tot dat het mengsel geen klontjes meer heeft.
  2. Dip de plakken brood in het havermelk mengsel. Let op! Laat het brood niet te lang in het havermelk mengsel als je niet van zachte/natte wentelteefjes houdt. Ik zorg er altijd voor dat beide kanten van het brood bedekt zijn, maar dat het brood niet helemaal slap wordt. Anders kunnen de wentelteefjes niet goed garen.
  3. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de wentelteefjes tot ze goudbruin zijn.
  4. Serveer de veganistische wentelteefjes met wat fruit en wat extra ahornsiroop.

 

Vegan wentelteefjes recept

Eet smakelijk!

 

Ga je dit heerlijke recept ook maken? Deel dan een foto van jouw creatie op instagram met de hashtag #happypumpkinrecept en tag ons met @happypumpkin.nl