Deze wraps eten wij graag wanneer we niet weten wat we willen weten, of niet echt zin hebben om te koken. Ondanks dat dit recept super simpel is, is het altijd weer een feestje wanneer we dit eten. Deze vegetarische gyros wraps met guacamole zijn trouwens heerlijk voor bij het warme weer waar we momenteel van mogen genieten. De wraps zijn licht en lekker fris dankzij de rode puntpaprika’s. Als je dit gerecht extra zomers wil maken, kun je wat ananas toevoegen aan de gyros vulling.

 

Ingrediënten voor de vegetarische gyros vulling

  • Vegetarische gyros (wij gebruiken die van Vivera)
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • Knoflook naar smaak
  • 1 hete peper
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Komijn naar smaak
  • Kurkuma naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Zout en peper
  • Wraps

 

Ingrediënten voor de guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 halve ui (of een kleine)
  • 1 halve tomaat (of 3 cherry tomaatjes)
  • Knoflook naar smaak
  • Komijn naar smaak
  • Koriander naar smaak (optioneel)
  • Scheutje plantaardige yoghurt/kwark (met een neutrale smaak, guacamole met een vanillesmaak is niet lekker. Wij gebruiken meestal de Go on kwark van Alpro)
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Versnipper één ui en snij een paar tenen knoflook fijn. Bak de ui in olijfolie in een wok pan en voeg de fijngesneden knoflook toe wanneer het ui glazig begint te worden.
  2. Snij de puntpaprika’s in reepjes.
  3. Voeg de kruiden voor de vegetarische gyros vulling toe aan het ui en knoflook mengsel. Giet ook een scheutje water in de pan en voeg de puntpaprika reepjes toe.
  4. Zodra de puntpaprika reepjes zacht beginnen te worden, voeg de vegetarische gyros toe aan de wok pan.
  5. Het maken van de guacamole is heel simpel. Doe alle ingrediënten in een blender en blend alles tot een glad geheel.
  6. Verwarm de wraps, besmeer de wraps met een laagje guacamole en vul de wrap met de gyros vulling.

Vegetarische gyros wraps met guacamole

Eetsmakelijk!