Sinds mijn moeder en stiefvader in Deventer wonen, zijn Rindert en ik ook zo nu en dan te vinden in Deventer. In mijn ogen is Deventer zwaar underrated, misschien heb ik onder een steen geleefd, maar ik hoor niemand over dat Deventer een super leuke stad is. De stad is gevuld met leuke winkels en ik denk dat we gemakkelijk een deel 2 (en 3) over leuke winkels in Deventer kunnen maken. Maar, in deze blogpost deel ik de winkels die voor mij toch wel echt de hotspots zijn voor duurzaam winkelen in Deventer.

Duurzaam winkelen in Deventer

 

Duurzaam winkelen in Deventer

Blauwe hand 1652

De Blauwe hand 1652 is een prachtig winkeltje gevuld met duurzame schatten. Blauwe hand 1652 heeft een geweldig assortiment van duurzame merken. Met pijn in mijn hart heb ik bijvoorbeeld een aantal dingen van de V&A samenwerking met People Tree (zulke mooie prints) laten hangen en ik zag ook allemaal mooie plaids voor in de woonkamer/slaapkamer.

Adres: Kleine overstraat 35
Website: https://www.blauwehand1652.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/blauwehand1652/
Facebook: https://www.facebook.com/conceptstoredeventer/

 

Duurzaam winkelen in Deventer

Hoge ramen

Toen ik voor het eerst met mijn moeder ging winkelen in Deventer, moest en zou ik naar Hoge ramen toe gaan, want volgens mijn moeder hadden ze daar ‘April jurkjes’. Ze had gelijk en in al haar enthousiasme had ze me gebruikt als aankleedpop. Ik heb die middag een heleboel jurkjes aangepast en ging naar huis met een gebloemd King Louie jurkje en een groen King Louie vestje. Naast mooie jurkjes heeft Hoge ramen ook ontzettend leuke dingen voor kinderen, spullen voor in huis en mooie cadeautjes om te geven en krijgen.

Adres: Grote overstraat 46
Website: https://www.hoge-ramen.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/hogeramen/
Facebook: https://www.facebook.com/HogeRamenDeventer

 

Duurzaam winkelen in Deventer

Hemelse hebbedingen

Hemelse hebbedingen is een zeer toepasselijke naam voor deze winkel. Rindert en ik zijn beide wel even zoet wanneer we naar Hemelse hebbedingen gaan. Hij kijkt voornamelijk naar mooie blazers en truien en ik vooral naar leuke kleurrijk gestreepte t-shirtjes. Naast mooie kleding, accessoires en schoenen heeft Hemelse hebbedingen ook erg leuke dingen voor in huis. Het is dat we op het moment geen geurkaarsen of serviesgoed nodig hebben, anders was ik hier zeker geslaagd. Kortom, ik moet me altijd inhouden wanneer we in Hemelse hebbedingen staan, want ik zou heel makkelijk beschamend veel geld uit kunnen geven in deze winkel en naar huis gaan met prachtige spullen.

Adres: Kleine Overstraat 36a
Website: https://www.hemelsehebbedingen.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/hemelsehebbedingen/

 

Duurzaam winkelen in Deventer

Bohémien vintage

Bohémien vintage was een nieuwe ontdekking voor mij en het is zeker een winkel die regelmatig ga bezoeken wanneer ik in Deventer ben. Omdat alles vintage is wisselt het assortiment ook regelmatig, wat het schatzoeken des te leuker maakt. Iets wat ik ook erg waardeer van Bohémien vintage is dat alle vintage van hoge kwaliteit en uniek is. Je hoeft niet één oog half dicht te knijpen om schoonheidsfoutjes (een vlek of gat) niet te zien, wat speciaal is wanneer je vintage shopt.

Adres: Kleine Overstraat 3
Website: https://www.bohemienvintage.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/bohemien_vintage/
Facebook: https://www.facebook.com/bohemienvintage

 

Duurzaam winkelen in Deventer

Flotte

Flotte is een super mooie concept winkel. Toen we een keer ’s avonds door Deventer liepen en langs Flotte kwamen, baalde ik dat het geen koopavond was, want ik zag allemaal mooie dingen. Flotte is een erg leuke conceptstore. Behalve allerlei mooie kleding, kom je hier ook van alles tegen voor in je huis. Van prachtige plaids, prints en allerlei huishoudelijke producten. Deze winkel is het bezoeken zeker waard.

Adres: Grote overstraat 77
Website: https://www.flotte.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/flotte_conceptstore/
Facebook: https://www.facebook.com/Flotteconcepstore/?ref=ts&fref=ts